Patiënt van de maand maart: Floris

Kater Floris kwam bij ons in de praktijk met een van de vaak voorkomende klachten bij urinewegproblemen, namelijk naast de kattenbak plassen. Maar verder was het helemaal niet zo duidelijk waar Floris nou precies last van had. Hij was erg aanhankelijk, leek geen pijn te hebben, maar liet wel af en toe zijn urine zomaar lopen. Na het uitvoeren van urineonderzoek, welke afwijkend bleek te zijn, heeft Floris medicatie en dieetvoeding gekregen.

In de tijd daarna hebben wij regelmatig zijn urine onderzocht. Dat gaf ons de informatie dat het allemaal niet genoeg hielp. De volgende stap was het maken van een röntgenfoto. Echter was hierop ook niks geks te zien. Toch moest er verder gezocht worden naar de oorzaak. Uiteindelijk is er een echo gemaakt van de buik van Floris. Hierop waren duidelijk 2 blaassteentjes te zien! Zo snel mogelijk zijn deze steentjes operatief verwijderd en opgestuurd naar het laboratorium.

Floris is goed opgeknapt van de operatie en zal de rest van zijn leven dieetvoer moeten krijgen om te voorkomen dat er weer steentjes ontstaan in zijn blaas.

Patiënt van de maand maart: Floris